Anick de Rouw

IAManickderouw creator of content

Ik ben ooit begonnen met fotograferen nadat ik was afgestudeerd als interieur architect. Ik wilde doormiddel van mezelf dieper onderzoeken en op eigen wijze verbeelden. Ik schoot portretten van vrouwen waarin ik mijn eigen verhaal kon vertellen. De vrouw staat mede daarom centraal in mijn werk. ‘Haar’ complexiteit kan ik zien proeven en voelen. Ook spelen sexualiteit, intimiteit en zichtbaarheid een leidende rol in mijn werk.

In het werk wat ik exposeer nu laat ik beelden zien waarin ik vrij ver ga met het bewerken van de foto’s om zo een geheel eigen beeld te creëren maar ook tevens de grens op te zoeken tussen wat echt is en wat niet. Beelden waarin het lijkt dat je vast zit in een ‘perfect plaatje’ waardoor eenzaamheid en schoonheid elkaar ineens overlappen. Dit vind ik heel erg passen bij de tijd waarin we leven. Sensualiteit en kwetsbaarheid zijn hierin ook nauw in verbonden wat mij betreft.

Tegenwoordig fotografeer ik niet alleen maar illustreer ik ook veel. Ook hierin staat de vrouw veelal centraal in haar extravagantie en uitdagende blikken.

www.anickderouw.com